MAANÄYTTELY

Maanäyttelyssä on lentokoneita, helikoptereita ja muita ilmailuun liittyviä koneita, laitteita sekä simulaattoreita. Tapahtuma-alueelta löytyy myös paljon muita ilmailuun liittyviä pisteitä.

★★★ MAANÄYTTELYSSÄ MUKANA ★★★

BAA Training
JSC BAA Training Aviation Academy (formerly known as Baltic Aviation Academy) is European standard aviation training center, where the experience of tailored training solutions is wrapped in the personal care. BAA Training headquarters is in Lithuania and counts more than 20 years of experience in aviation training, while its heritage reaches 1938 – the establishment of the Lithuanian airlines training department. In addition to training base in headquarters it is able to offer training solutions in various Europe, CIS and Asia locations. Today BAA Training offers Ab Initio, Type Rating pilot training, Cabin Crew training, Ground Handling and many more aviation training solutions. In 2013 it gained EASA ATO status. Moreover, course completion certificates issued by BAA Training are valid in: EASA countries, Brazil, China, Philippines, Indonesia, Malaysia, Nepal, Saudi Arabia, Nigeria, Belarus, Afghanistan, Kazakhstan, Ukraine, Russia, Cuba, Egypt, Jordan, and Israel.

Finavia
Finavia tarjoaa ja kehittää lentoasema- ja lennonvarmistuspalveluja, joiden kulmakivinä ovat turvallisuus, asiakaslähtöisyys ja kustannustehokkuus. Finavian kattava 22 lentoaseman verkosto mahdollistaa kansainväliset yhteydet Suomesta maailmalle − ja maailmalta eri puolille Suomea. Finavian pisteellä voit mm. kuvauttaa itsesi laskuvarjohyppääjänä, selvittää kotisi läheltä kulkevat lentoreitit ja tutustua lennonjohdon koulutukseen.

Go! Aviation
Go! Aviation on vuonna 2014 perustettu, yksityisomistuksessa oleva, 100% suomalainen lentoyhtiö, joka harjoittaa kaupallista lentotoimintaa huippumoderneilla yksimoottorisilla Pilatus PC-12 NG lentokoneilla. Yhtiö lentää aikataulutettuja jäsenlentoja Euroopassa. Toiminta aloitetaan Suomesta elokuussa 2016. Vuoden 2017 aikana yhtiö lentää jo seitsemään maahan.

Gyrokopterilentäjät Ry
Gyrokopterilentäjät ry on kesäkuussa 2014 perustettu kerho. Kerho on ensimmäinen ja ainoa laatuaan Suomessa. Sen tarkoitus on kehittää ja edesauttaa turvallista yhteisöllistä toimintaa gyrokoptereilla. Kerhon kotipaikka on Hyvinkään lentokenttä EFHV.

Helikopterikeskus
Helikopterikeskus Oy Helsinki on v.1974 perustettu kotimainen helikopteriyhtiö, lentokouluttaja sekä helikopterihuoltaja. Helikopterikeskus lennättää yleisöä tapahtumassa seitsemällä helikopterilla.

SK Profit Oy 
SK Profit Oy on Suomen ja Skandinavian johtava sekä vanhin simulaattori-yritys.

Suomen Ilmavoimat
Ilmavoimat vastaa Suomen ilmapuolustuksesta. Ilmavoimat suorittaa Suomen alueellisen koskemattomuuden valvontaa ja turvaamista ympäri vuorokauden. Ilmavalvontatutkilla ja muilla sensoreilla koottu tilannekuva valtakunnan alueelta ja sen ulkopuolelta luo perusteet Suomen alueellisen koskemattomuuden turvaamiselle. Alueellisen koskemattomuuden turvaaminen toteutetaan pääsääntöisesti ilmavoimien pääkalustolla, Boeing F/A-18 Hornet C/D -monitoimihävittäjillä, jotka päivystävät tukikohdissa eri puolilla maata. Jos Suomen ilmatilassa tai sen lähellä havaitaan tunnistamaton maali, voidaan hävittäjä lähettää tunnistamaan ja tarvittaessa käännyttämään se. Poikkeusoloissa ilmavoimien päätehtäviä ovat hävittäjätorjunta ja ilmapuolustuksen tulenkäytön johtaminen. Ilmavoimat suojaa yhteiskunnan elintärkeitä kohteita ja toimintoja ilmoitse tapahtuvilta hyökkäyksiltä, mahdollistaa maa-, meri- ja ilmavoimien taistelun torjumalla niihin kohdistuvaa ilmauhkaa sekä tukee niitä ilmasta maahan -aseiden vaikutuksella. Ilmavoimat on mukana Malmi 80th Anniversary Air Showssa sekä maassa että taivaalla. Taivaalla nähdään Hornet -monitoimihävittäjän ja Valmet Vinka -alkeiskoulukoneen soololentoesitykset sekä neljällä Hawk-suihkuharjoituskoneella lentävä ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks. Ilmavoimien esittelypisteellä voi tutustua ilmavoimiin ja varusmiespalvelukseen sekä työuriin ilmavoimissa.

Suomen Ilmailuopisto
Suomen Ilmailuopisto on Porissa toimiva ammatillinen erikoisoppilaitos, joka kouluttaa ammattilentäjiä Suomen liikenneilmailun tarpeisiin. Suomen Ilmailuopiston antama koulutus täyttää ilmailualan kansainväliset säännökset, Suomen lainsäädännössä asetetut vaatimukset sekä lentoyhtiöiden ja valtion koulutukselle asettamat vaatimukset. Vuosittain vahvistettava opiskeljoiden määrä mitoitetaan Suomessa toimivien lentoyhtiöiden tarpeen mukaan. 

Suomen Ilmailumuseo
Suomen Ilmailumuseo on yksi kuudestatoista valtakunnallisesta erikoismuseoista. Museo ylläpitää ja hoitaa Suomen laajinta ilmailuaiheista kokoelmaa. Museon kokoelmien painopisteenä on Suomen ilmailu ja suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet. Ilmailumuseota ylläpitää Suomen Ilmailumuseosäätiö. Museon elämyspalveluiden lentosimulaattorit, Ilmailua-aiheisella sisustuksella varustetut kokoustilat ja laadukas kahvila-ravintola luovat upeat puitteet museokäynnille ja kokouksille. Suomen Ilmailumuseo sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä aivan Kehäradan Aviapolis-aseman tuntumassa. Suomen Ilmailumuseon pisteellä Malmi 80th Anniversary Airshow’ssa Hawk -elämyskeskus.

Suomen Maavoimat

Rajavartiolaitos

★★★ MALMIN TOIMIJAT ★★★

Aeropole Oy
Aeropole Oy on Suomen nykyaikaisin ja nopeimmin kasvava lentokoulu, jonka juuret ovat Malmin lentoasemalla. Panostamme moderniin ja laadukkaaseen lentokoulutukseen. Kurssitarjontaan kuuluvat sekä yksityislentäjien lupakirjakoulutus että liikennelentäjien tutkintoon vaadittava koulutusvalikoima, sekä muu ilmailualan ammatillinen jatkokoulutus. Koulutusohjelmamme ovat Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin hyväksymiä, ja valvomme huolellisesti koulutuksen tasoa ja turvallisuutta edistyneen laatujärjestelmämme avulla. Käytämme koulutuksessa Euroopan suurimman yleisilmailukoneiden valmistajan, itävaltalaisen Diamond Aircraftin uuden sukupolven lentokoneita, joissa on nykyaikaiset lasiohjaamot sekä tehokkaat ja ympäristöystävälliset dieselmoottorit. Olemme laajentaneet toimintaamme Jyväskylän
ja Kuopion lentoasemille ja aloitamme kesällä 2016 myös Tampere-Pirkkalassa. Tarjoamme myös simulaattorikoulutusta Diamond DA42 -simulaattorillamme Helsinki-Vantaan Aviapoliksessa.

Airline Management Technologies (ALMT)
Airline Management Technologies ALMT Oy on suomalainen ilmailualan yritys. Tarjoamme laajan valikoiman palveluja, kuten lentokoneiden huolto-ja konsultointipalveluita. Näiden lisäksi palvelutarjontaamme kuuluvat mm. maahuolinta, lentokoneiden osto, myynti ja vuokraus, erilaiset alan koulutus- ja liiketoiminnan kehittämispalvelut sekä auditointipalvelut. Kuopiossa sijaitseva Vesilentokeskus on ALMT:n omistuksessa ja siellä vesilentokoneemme tekee yleisölennätyksiä ja tarjoaa tilauslentopalveluita. Nettikauppamme www.flaplandshop.eu myy mm. Aeroshell öljyjä, varaosia ja lentolahjakortteja.

DC-Yhdistys
DC-yhdistys on perustettu pitämään yllä DC-3 lentokalustoa ja siihen liittyvää tietämystä Suomessa. DC-3 OH-LCH lennättää yhdistyksen jäseniä noin 50 tuntia joka vuosi Suomessa ja ulkomailla. Koneen omistaa Airveteran Oy, sitä operoi ja huoltaa DC-yhdistys ry.

Good Flight Aviation Oy
Elämys- ja polttarilennot Malmin lentoasemalta.

★ Heli-Pilot / Carelia Copters
Heli-Pilot / Carelia Copters kouluttaa sekä yksityis- että ammattihelikopterilentäjiä virallisena ATO-koulutusorganisaationa. Myös muut helikopterikelpuutukset ja tyyppikoulutus kuuluvat tarjontaan. Toimialoihin kuuluu lisäksi monenlaiset helikopterilentotyöt, kuten esimerkiksi porotalous- ja riistanlaskentalennot, ilmakuvaukset, voimalinjojen tarkastukset jne.

Ilmapartiolippukunta Malmin Tuulenkävijät
Ilmapartiolippukunta Malmin Tuulenkävijät. Olemme Malmin kentällä toimiva partiolippukunta, jonka toiminnassa painottuu ilmailu ja ilman luonto. Kokoontumistilamme on Suomen Ilmailuliiton talossa. Ryhmiä kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Tarvitsemme erityisesti uusi aikuisia ryhmien johtajiksi. Aikaisempaa partio- tai ilmailutaustaa ei tarvita. Tervetuloa lennokkaaseen joukkoomme! Lisätiedot:

Kevytilmailu Light Aviation ry (KILA)
Kevytilmailu - Light Aviation ry - tai tuttavallisemmin KILA – on vuonna 2001 perustettu, kevytilmailuun ja sen edistämiseen keskittyvä ilmailuyhdistys. Yhdistyksellä on n 200 jäsentä, peruskoulutusta ja jatkokoulutusta. Toimimme Malmin lentoasemalla ja lähikentillä. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme.

Malmin lentoaseman ystävät ry
Malmin lentoaseman ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on Malmin lentokentän toiminnan säilyttäminen nykyisellä paikallaan sekä lentokentän toiminnan kehittäminen, edistäminen ja tukeminen. Yhdistys järjestää kentällä hyvin monenlaista toimintaa ja Malmin lentoasemaan onkin käynyt tutustumassa kymmeniä tuhansia kiinnostuneita kaikkialta Suomesta.

★ Malmin Ilmailukerho ry
Yhdistyksemme on perustettu vuonna 1988 ja se kuuluu Suomen Ilmailuliittoon. Jäsenmäärämme on noin 400. Kerhomme järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia aktiivisesti, ja kerholla on runsaasti toimintaa ympäri vuoden. Moottorilennon harrastaminen Malmin Ilmailukerhossa on antoisaa ja mukavaa ja kerhosta löytyy myös paljon muuta tekemistä liittyen läheisesti lentämiseen. Toimintamme tarkoituksena on harrastaa turvallista ja mukavaa lentotoimintaa sekä koota yhteen ilmailusta kiinnostuneita pääkaupunkiseutulaisia. Kehitämme kerhomme toimintaa jatkuvasti, jotta jokaisen jäsenemme ilmailutarpeet täyttyisivät mahdollisimman hyvin.

Mäntsälän Ilmailukerho ry (MILK)
MILK (Mäntsälän Ilmailukerho ry) on perustettu vuonna 1989. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja kerho keskittyy ainoastaan kevytilmailuun. Kerhon tarkoituksena on edistää jäsentensä ilmailuharrastusta ja auttaa heitä kehittymään ilmailijoina. Näitä tavoitteita kerho toteuttaa järjestämällä erilaisia kerhotilaisuuksia sekä ylläpitämällä jatkuvaa koulutusta. Kerho antaa peruskoulutusta Ultra-B -lupakirjaan sekä täydennys-ja kertauskoulutusta. Koneet ovat erittäin nykyaikaisia ja hyvin varusteltuja; GPS, transponderi ja pelastusvarjo löytyvät kaikista kerhon omista koneista. Kerhossa on tällä hetkellä jäseniä noin 260. Kerholla on omistuksessaan kolme ultrakevytlentokonetta. Koneet ovat jäsenten käytettävissä edullisesti. Kerholaisilla on lisäksi useita omia kevytkoneita.Kerho ja koulutus toimivat pääosin Malmin (EFHF) ja Hyvinkään (EFHV) lentokentillä.

Patria Pilot Training Oy
Patria Pilot Training on vuonna 1998 perustettu liikennelentäjiä kouluttava ilmailualan oppilaitos, jonka toimipiste sijaitsee Helsinki-Malmin lentokentällä. Vuoden 2017 aikana Patria Pilot Training muuttaa toimipisteensä Tampere-Pirkkalan lentoasemalle rakennettavissa uusissa ja moderneissa tiloissa. Patria on kouluttanut historiansa aikana yli 400 liikennelentäjää, jotka työskentelevät kaikissa suomalaisissa ja myös lukuisissa ulkomaalaisissa lentoyhtiöissä kuten Finnair, Nordic Regional Airlines, Norwegian, Etihad, Emirates ja Cathay Pacific. Patria Pilot Training kouluttaa vuosittain noin 30-40 liikennelentäjäksi aikovaa nuorta 2-4 kertaa vuodessa alkavilla ATP-liikennelentäjäkursseilla. Opintolinjat pätevöittävät opiskelijat hakeutumaan lentoyhtiöiden lentoperämiehen tehtäviin. Lentäjätarpeen näkökulmasta lentäjien tulevaisuuden näkymät ovat valoisat. Seuraavan kymmenen vuoden aikana Suomessa tarvitaan arvioiden mukaan lähes 1000 uutta lentäjää ja maailmanlaajuisesti lentäjiä tarvitaan vuoteen 2035 mennessä lähes puoli miljoonaa. Suomessa saadulla lentäjän lupakirjalla voit työskennellä ympäri Eurooppaa ja pienen lisäkoulutuksen jälkeen ympäri maailman.

Polyteknikkojen Ilmailukerho
Ympäristöystävällistä, edullista ja hauskaa ilmailua. Tutustu purjelentoon Polyteknikkojen Ilmailukerhon esittelypisteellä.

Salpauslento Oy
Salpauslento Oy on yksityinen vuonna 1970 perustettu lentoyhtiö, jonka päätoimiala on ammattilentäjien koulutus sekä liikenne-, että yleisilmailun palvelukseen. Salpauslennon toimipiste sijaitsee Helsinki-Malmin lentoasemalla. Salpauslennon ammattilentäjän opintolinjalta oppilas valmistuu perämiehen tehtäviin kaupalliseen lentoliikenteeseen. Lisäksi koulu tarjoaa yksilöllistä koulutusta, joka tähtää yksittäiseen lupakirjaan tai kelpuutukseen. Kouluttajat ovat ilmailualan ammattilaisia, jotka työskentelevät myös liikenneilmailun palveluksessa.

ScanWings Oy
Scanwingsin päätoimipiste sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja yhtiö operoi viranomaisen myöntämän liikenneluvan puitteissa maailmanlaajuisesti. Pääosin lennot suuntautuvat Euroopan ja Venäjän alueille, mutta Citation suihkukoneella on käyty Thaimaassakin asti. Scanwingsin lentotoiminta on erittäin monipuolista, sisältäen mm. liikelentoja, ambulanssilentoja, rahtilentoja sekä Suomen ja Viron lähestymislaitteiden kalibrointilentoja. Kaikkien koneiden varustus voidaan muuttaa nopeasti edellä mainittuihin käyttötarkoituksiin. Scanwingsin kalusto koostuu kolmesta Beechcraft King Air C90 porkuriturbiinikoneesta sekä kahdesta Cessna Citation CJ2+ liikesuihkukoneesta.

Suomen Lentopelastusseura ry (SLPS)
Suomen Lentopelastusseura SLPS ry on 2006 perustettu valtakunnallinen, viranomaisten avuksi luotu vapaaehtoisen etsintä- ja valvontalentotoiminnan kattojärjestö. Seuran päätehtävänä on kouluttaa ja koordinoida vapaaehtoisia viranomaistoimia tukevaan etsintä- ja palolentotoimintaan. (mm. henkilöetsintä, palovalvonta ja metsäpalonsammuttamiseen liittyvät johtolennot) Turvallisen ja laadukkaan toiminnan toteuttaminen mahdollistetaan jäsenyhdistyksien lentomiehistöjen laadukkaan koulutuksen ylläpidolla ja ja tiiviillä sidosryhmäyhteistyöllä.

TTA-Aviation Oy
TTT-Aviation Oy Ltd on Helsinki-Malmilla toimiva laadukasta lentokoulutusta tarjoava lentokoulu, jossa asiat tehdään asiakkaan ehdoilla. Tavoitteemme on tarjota korkealaatuista lentokoulutusta kustannustehokkaasti. TTT-Aviation Oy Ltd painottaa turvallisuushakuisuutta kaikessa tarjoamassaan koulutuksessa. Oletpa sitten uutta harrastusta ilmailusta hakeva tai tähtäimesi on ammattilentämisessä, tarjoamme sinulle haluamaasi koulutusta yhteistyökumppaneidemme kanssa. Olemme ainoa Lentokoulu Suomessa joka on erikoistunut kouluttamaan oppilaita pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin. Meillä voit maksaa lento-opiskelusi kätevästi osissa tai kiinteällä kuukausimaksulla. TTT-Aviation tarjoaa myös mahdollisuuden opiskella ajasta ja paikasta riippumatta videoneuvotteluyhteydellä suoritettavilla Webinaareilla. TTT-Aviation lentää ympäristöystävällisesti Hjelmco 91/96 UL lentopolttoaineella, joka ei sisällä lyijyä tai etanolia. Lentokalustona TTT-Aviation käyttää Cessna 150/152 lentokoneita, jotka ovat maailmalla eniten käytettyjä lentokoulutuksessa turvallisuutensa vuoksi.


Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.